welkomhaptotherapiewie ben ikvoor wiekostencontact
wie ben ik
 

Ik ben een haptotherapeut met de nodige levenservaring.

Vanaf de puberjaren van mijn twee zoons ben ik na een scheiding als werkende moeder lang met hen samen geweest. Toen zij volwassen waren, ontmoette ik een nieuwe man met wie ik ben getrouwd. Met hem en onze hond leef ik nu gelukkig samen.

Na uiteenlopende werkzaamheden als administratief medewerker, conciërge, maatschappelijk werker en casemanager bij een sociale dienst heb ik mijn draai als haptotherapeut gevonden.

De eerste keer dat ik zelf met haptotherapie in aanraking kwam was door een burn-out. Daarvoor was ik al een tijdje met een psychotherapeut in gesprek en had al helder op een rijtje gekregen wat er met me aan de hand was. De gewenste verwerking en omslag in denken en handelen bleven echter uit. De benadering van de haptotherapeut om niet alleen door gesprek, maar ook via het voelen mijn problemen te onderzoeken, gaven mij echt gevoelde ervaringen en inzichten. Zo werden de voor mij noodzakelijke verwerking en veranderingen mogelijk.

Naast mijn eigen ervaringen zag ik in mijn werk bij een sociale dienst dat het ook mijn cliënten vaak niet lukte om alleen via gesprek en aanpassingen in gedrag werkelijk dingen te veranderen of hun problemen aan te pakken. Ik ervaar dat haptotherapie een fantastische aanvulling is, zowel in mijn eigen leven als voor anderen. Daarom wil ik zelf ook graag als haptotherapeut iets voor anderen betekenen. Zo ben ik enthousiast en geïnspireerd begonnen aan de vijfjarige opleiding voor haptotherapeut bij de Academie voor Haptonomie in Doorn.
Na het afronden van deze opleiding ben ik als GZ-haptotherapeut, erkend door de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH), mijn eigen praktijk Movaere in Hilversum gestart.

Mensen ervaren mij in mijn werk als rustig, veilig, creatief en helder. Ik kan ook direct, vasthoudend en confronterend zijn.
Op verschillende manieren, waaronder boetseren, meditatie, yoga, Tai Chi, studie en intervisie, blijf ik zelf alert en in beweging.


         

 

Movaere, praktijk voor haptotherapie, Jacob Catsstraat 21a, 1215 EW Hilversum, 06 15 900 134